/za 3 porcije
1 žličica maslinovog ulja
1 mrkva, oguljena i narezana
1 stapka celera, narezana na kockice
1 srednje velika glavica luka, nasjeckana
3 veća poriluka, dobro oprana i očišćena od suhih tamnijih dijelova lista
1 češanj češnjaka, protisnut
750 ml povrtnog ili pilećeg temeljca
220 g krumpira, oguljenog i narezanog na kockice
sol i papar prema ukusu
Priprema:
Oprani i očišćeni poriluk narežite na kolutiće.
U loncu zagrijte ulje pa mu dodajte mrkvu, luk, poriluk, celer i češnjak i sve promiješajte. Poklopite pa na laganoj vatri, povremeno miješajući, kuhajte povrće toliko koliko je potrebno da mrkva malo omekša, a luk se zarumeni - oko 10 minuta.
Podlijte temeljcem, promiješajte i zakuhajte na jakoj vatri, a potom ponovno smanjite vatru, poklopite lonac i lagano kuhajte dok krumpir ne omekša, 8 - 10 minuta.
Uklonite s vatre pa posolite i popaprite prema ukusu. Juha se i ovako može servirati. Ako više volite krem verziju, juhu ugustite u blenderu ili štapnim mikserom. Servirajte toplo.
Weight Watchers
3 Smart Points
4 Points Plus
3 Freestyle Points
Nutritivne vrijednosti po porciji:
- kalorije: 181
- masnoće: 3,5 grama
- ugljikohidrati: 29,5 g
- vlakna: 4,5 g
- bjelančevine: 8,2 g
Nema komentara:
Objavi komentar