Menu

Krem juha od poriluka, krumpira i mrkve (Weight Watchers)

Sastojci: 
/za 3 porcije

1 žličica maslinovog ulja
1 mrkva, oguljena i narezana
1 stapka celera, narezana na kockice
1 srednje velika glavica luka, nasjeckana
3 veća poriluka, dobro oprana i očišćena od suhih tamnijih dijelova lista
1 češanj češnjaka, protisnut
750 ml povrtnog ili pilećeg temeljca
220 g krumpira, oguljenog i narezanog na kockice
sol i  papar prema ukusu


Priprema:

Oprani i očišćeni poriluk narežite na kolutiće.

U loncu zagrijte ulje pa mu dodajte mrkvu, luk, poriluk, celer i češnjak i sve promiješajte. Poklopite pa na laganoj vatri, povremeno miješajući, kuhajte povrće toliko koliko je potrebno da mrkva malo omekša, a luk se zarumeni - oko 10 minuta.

Podlijte temeljcem, promiješajte i zakuhajte na jakoj vatri, a potom ponovno smanjite vatru, poklopite lonac i lagano kuhajte dok krumpir ne omekša, 8 - 10 minuta.

Uklonite s vatre pa posolite i popaprite prema ukusu. Juha se i ovako može servirati. Ako više volite krem verziju, juhu ugustite u blenderu ili štapnim mikserom. Servirajte toplo.


Weight Watchers

3 Smart Points
4 Points Plus
3 Freestyle Points


Nutritivne vrijednosti po porciji:
  • kalorije: 181
  • masnoće: 3,5 grama
  • ugljikohidrati: 29,5 g
  • vlakna: 4,5 g
  • bjelančevine: 8,2 g


Nema komentara:

Objavi komentar

Točka

authorTrideset i kusur godina. Do jučer uvijek na dijeti od sutra. :)
Nema više. →