Menu

Sotirani kelj (Weight Watchers)

* sotiranje (fr. sauté) =  termička obrada namirnica u tavi na jakom izvoru topline i u maloj količini masnoće


Sastojci: 

1 glavica kelja, nasjeckana na uske trakice
2 ljutike, sitno sjeckane
1/2 šalice povrtnog temeljca
3 češnja češjnaka, protisnuta
sok od jednog limuna
sol po ukusu
po ukusu čili pahuljice


Priprema:

Dublju tavu pomoću četkice premažite s malo ulja pa tavu stavite na jaču vatru i dobro je zagrijte.

Dodajte češnjak i ljutiku pa ih sotirajte, povremeno miješajući i protresajući, oko 3 minute

Dodajte i kelj, promiješajte te podlijte povrtnim temeljcem. Poklopite tavu i smanjite na srednje jaku vatru.

Dinstajte oko 5 minuta, dok kelj malo ne povene (ali neka ostane i dalje jarko zelen). Potom otklopite tavu, protresite sadržaj i ostavite tako još oko 2 minute tako da većina vode ispari.

Gotov kelj zalijte sokom od limuna i začinite solju po želji. Servirajte odmah.



Weight Watchers:

0 Smart Points

Točka

authorTrideset i kusur godina. Do jučer uvijek na dijeti od sutra. :)
Nema više. →