Sastojci:
1 glavica kelja, nasjeckana na uske trakice
2 ljutike, sitno sjeckane
1/2 šalice povrtnog temeljca
3 češnja češjnaka, protisnuta
sok od jednog limuna
sol po ukusu
po ukusu čili pahuljice
Priprema:
Dublju tavu pomoću četkice premažite s malo ulja pa tavu stavite na jaču vatru i dobro je zagrijte.
Dodajte češnjak i ljutiku pa ih sotirajte, povremeno miješajući i protresajući, oko 3 minute
Dodajte i kelj, promiješajte te podlijte povrtnim temeljcem. Poklopite tavu i smanjite na srednje jaku vatru.
Dinstajte oko 5 minuta, dok kelj malo ne povene (ali neka ostane i dalje jarko zelen). Potom otklopite tavu, protresite sadržaj i ostavite tako još oko 2 minute tako da većina vode ispari.
Gotov kelj zalijte sokom od limuna i začinite solju po želji. Servirajte odmah.
Weight Watchers:
0 Smart Points